Grundskolen

Bogforums skolescener 2018

Sceneprogram for grundskolen

På skolescenerne fortæller populære forfattere om ét eller flere af deres egne værker. 

Bestil billet til et arrangement på en af skolescenerne her

 

Indskoling – Auditorie 10

(max 300 deltagere pr. session)

Indskoling:

09.15: Kim Fupz Aakeson:
Man kan sige meget om Vitello, men kedeligt bliver det aldrig i hans selskab. Mød forfatteren til den populære bogserie om drengen de kaldte Vitello. Kim Fupz Aakeson vil læse op og fortælle om bøgerne og de tanker der ligger bag.

10.30: Anne Sofie Hammer
Alle kender Villads fra Valby. Nu kan I møde bogens forfatter Anne Sofie Hammer, der læser op og fortæller om tilblivelsen, om det at skrive og lidt mere om hvem Villads fra Valby er.

11.45: Sebastian Klein
Sebastian Klein fortæller om enhjørninge, afskylige snemænd og andre gådefulde dyr, som måske findes. Eller også gør de ikke? Uanset hvad, så giver Sebastian Klein sin forklaring på det mystiske fra kryptozoologiens verden.

 

Mellemtrin – Auditorie 11

(max 300 deltagere pr. session)

09.15: Nicole Boyle Rødtnes & Bjarke Schjødt Larsen:
Nicole Boyle Rødtnes og Bjarke Schjødt Larsen fortæller om deres letlæsnings-superhelteunivers til mellemtrinnet. Tænk MARVEL møder Nicole og Bjarke i et univers, der udfolder sig i en lang række bøger med nye, cool superhelte, med evner man slet ikke vidste fandtes! Heltene møder, hjælper og kæmper side om side med hinanden i de forskellige serier. Universet er skudt i gang med GHOST, NORDLYS og MEDUSA og udbredes løbende med nye serier og nye karakterer de næste år …

10.15: Andreas Nederland og Frederik Hansen:
Oplev de to forfattere til den populære gamer-serie om drengen Lucas, der har besejret sin største fjende, men får ikke tid til at nyde sejren. Noget er galt i spilverdenen. Bunny Hops død har skabt en ubalance, så skurkene fra hans gamle spil går amok. Lucas må bringe begge verdener i balance, men den eneste løsning, han kan komme på, virker vanvittigt. Ud over at være forfattere til Game On-serien, så udvikler Andreas Nederland og Frederik Hansen, som begge har en fortid i Ramasjang -  tv, spil og apps til børn i særligt alderen 10-12 år.

11.15: Jesper W. Lindberg: Myter og mysterier
Myter og Mysterier er en fagbogsserie med fart på. Hver især dykker de ned i et uløst mysterium, og inviterer eleverne til at spekulere med. Hvad ved vi egentlig om liv i rummet, og hvad er teorierne om det hemmelige selskab Illuminati?
Hvordan kan vi vide, hvad der er fakta og hvad der er fiktion. Hvad er Fake News og konspirationsteorier og hvad er troværdige kilder.
Jesper tager udgangspunkt i de to bøger ”UFO’er og liv i rummet” samt ”Illuminati”

12.15: Jesper Wung-Sung: Alfred og gabestokken + Den uægte
Jesper Wung-Sung fortæller om og læser op fra sit forfatterskab - bl.a. de to nyeste udgivelser Alfred og gabestokken og Den uægte.

 

Udskoling – Auditorie 12

(max 300 deltagere pr. session)

09.15: Kenneth Bøgh Andersen: Lysets hjerte, Tempus fugit og Skæbnemageren.
Fantasyfortællinger er en af Kenneth Bøgh Andersens spidskompetencer, og han vil denne gang fortælle om sin nyeste fantasy-roman Lysets hjerte og samtidig løfte sløret for, hvordan den trækker tråde til de to tidligere udgivelser Skæbnemageren og Tempus fugit.

10.30: Thomas Lagermand Lundme: Had mig, elsk mig
Bjørn er splittet imellem had og kærlighed til sin bedste ven og klassekammerat, Johan, som for nylig er sprunget ud som homoseksuel.
For hvad betyder det for deres venskab, og hvad skal Bjørn stille op med forbudte følelser og med de andre drenge, som hader Johan og ønsker, han bare skal dø?
Mød forfatteren til den rørende ungdomsroman ”Had mig, elsk mig”. En bog om identitet, seksualitet, gruppepres og hate crime. Romanen har fagligt og didaktisk potentiale i danskundervisningen og kan anvendes som hovedværkslæsning på 9.-10. klassetrin.

11.45: Nicole Boyle Rødtnes: Udstillet.
"Udstillet" er Nicoles seneste realistiske roman, hvor hun stiller skarpt på reality-tv, konsekvenserne ved at deltage i programmerne og tiden efter deltagelsen – man er kendt af alle, men kun for den man var på tv, og for det man gjorde i programmet.
Den fængende og realistiske historie handler om Ida og Oliver, der begge har deltaget i reality-programmet ”Grænseløs”. På omslaget af bogen spørges der, om du nogensinde har gjort noget, du ville gøre alt for at ændre? Et citat der giver anledning til at diskutere både bogens indhold og vor tids reality-fokus. Hvordan lever man med konsekvenserne, når man har deltaget og er ude på den anden side? Hvad kan man kræve og forvente af deltagerne? Hvorfor bliver reality-programmer på trods af deres udstillende natur ved med at få nye deltagere og nye seere?

12.45: Sarah Engell, Kristina Aamand og Tomas Lagermand Lundme: Mellem os
Mød tre af bidragyderne til novellesamlingen Mellem os, en novellesamling med bidrag fra ti danske forfattere, som alle forholder sig til familien. 
Hvordan er det at blive forelsket i en fætter? Kan man flygte fra sin egen familie? Hvad gør man, når ens skilsmisseramte far er gået i hundene? Det er ikke altid nemt at være en del af en familie, og der kan ske hvad som helst mellem familiemedlemmer.